LONDON: ILUZIONIST ĆE VISJETI NAD TEMZOM 44 DANA ZATVOREN U KUTIJI

Njujorški iluzionist David Blane privukao je u subotu velik broj znatiželjnika u blizini londonskog Tower Bridgea gdje, drugi dan zaredom, smješten u plastičnoj kutiji, visi obješen o kran iznad Temze, pokušavajući realizirati svoj bizarni naum. L

Neki od okupljenih izazivali su 30-godišnjeg Njujorčana pokazujući mu hamburgere i sendviče, iskušavajući njegovu odluku da predstojeća 44 dana provede bez hrane, uzimajući samo vodu, u kutiji visokoj dva metra, dugoj također dva metra i samo metar širokoj.

Jedino što je Blaine sa sobom ponio je nekoliko pokrivača, prostirka, dnevnik, olovke, pelene, vlažne maramice, balzam za usne i fotografiju pokojne majke. Također je odlučio ne komunicirati ni s kim do kraja 44-dnevnog boravka u kutiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam zabrinut zbog prva tri tjedna već zbog drugog dijela realizacije mojeg nauma" rekao je Blaine novinarima nedugo prije početka ekshibicije.

Voda za piće Blaineu će se dopremati kroz cjevčicu s tla, a kroz drugu cjevčicu iluzionist će urinirati. Promatrači se nadaju da će ovo drugo realizirati tijekom noći. Guinnesova knjiga rekorda odbila je priznati rezultate pothvata ako mađioničar u njemu i uspije, jer politika agencije nalaže da se u rekorde ne mogu ubrajati pothvati koji uključuju neuzimanje hrane.

Prije tri godine Blaine je proveo više od 61 sata u 6 tona teškome ledenom bloku, a u travnju 1999. proveo je tjedan dana zakopan dva metra pod zemljom u staklenom rezervoaru ispunjenom vodom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara