London: Žužul na razgovorima u Europskoj banci za obnovu i razvoj

GOSPODARSKI prioriteti hrvatske Vlade, kao i daljnja moguća suradnja Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Hrvatske bile su središnje teme razgovora koje je hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u četvrtak u Londonu vodio s Upravnim vijećem EBRD-a.

"Vrlo sam zadovoljna sastankom s ministrom, s kojim smo razgovarali o prioritetima nove hrvatske Vlade i o radu EBRD-a, tijekom prošlih godina, s financijskim institucijama Hrvatske", kazala je nakon razgovora prva potpredsjednica EBRD-a Noreen Doyle.

"Mi želimo surađivati s novom Vladom kako bismo promovirali njezin gospodarski program", zaključila je.

"Nastavljamo intezivno raditi s EBRD-om, i to je u interesu naše države", rekao je Žužul.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko izaslanstvo s predstavnicima EBRD-a razgovaralo je o četiri kategorije projekata, o brodogradnji, infrastrukturi, odnosno nastavku cestogradnje, turizmu i pomoći EBRD-a malom i srednjem poduzetništvu u Hrvatskoj.

EBRD, rekao je Žužul, ima dobra iskustva s brodogradilištima, posebno s pulskim Uljanikom, a u području turizma postoji puno prostora i interesa za daljnju suradnju.

EBRD već niz godina prisutan je u Hrvatskoj, te je dosad u 40 projekata uložio 1,232 milijardi eura. Tijekom prošle godine ta banka je u sedam projekata u Hrvatskoj uložila 150 milijuna eura. Žužul će u četvrtak u Londonu prije odlaska u Berlin, razgovarati s predstavnicima investicijskih fondova, te mogućim britanskim ulagačima u Hrvatsku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara