MasterCard Electronic Business kartica prvi put se uvodi upravo u Hrvatskoj

HRVATSKA je prva zemlja koja uvodi MasterCard Electronic Business karticu, namijenjenu segmentu malog i srednjeg gospodarstva, kao i obrtnicima, a prva banka koja će izdavati tu karticu jest Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Program MasterCard Electronic Business osmišljen je tako da odgovori na rastuće potrebe gospodarskog sektora, s posebnim fokusom na mala i srednja poduzeća. Osim što omogućuje pojednostavljenje procesa upravljanja rizikom uz visoku razinu kontrole i sigurnosti, MasterCard Electronic Business kartica izuzetno je fleksibilna. Budući da malo i srednje gospodarstvo u Hrvatskoj raste, te trenutačno čini preko 98% svih poduzetnika u zemlji i zapošljava preko polovice zaposlenih u gospodarstvu, ovaj program nudi zanimljive mogućnosti i prednosti kako za banke članice MasterCarda tako i za male poduzetnike.

“MasterCard Electronic Business kartica obogaćuje asortiman MasterCardovih proizvoda namijenjenih poslovnim subjektima te nudi mogućnost širenja baze potencijalnih korisnika”, izjavio je g. Zdenek Houser, General Manager za Hrvatsku i Mađarsku MasterCarda Europe. “Zadovoljan sam što je upravo Hrvatska, jedno od najzrelijih tržišta za kartične usluge u regiji, prva zemlja u koju se uvodi MasterCard Electronic Business kartica.

Ključne značajke MasterCard Electronic BusinessCard uključuju:

- 100% autorizaciju

-uporabu isključivo na elektronskim terminalima

-autorizaciju potpisom -

-mogućnost korištenja u inozemstvu ili samo u tuzemstvu, po odluci banke

Prednosti MasterCard Electronic Business kartice Hypo-Alpe-Adria banke uključuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dostupnost gotovine – korištenje kartice na svim prodajnim mjestima u zemlji koje imaju oznaku Master Card Electronic te na svim bankomatima u zemlji označenim Cirrus znakom

Fleksibilnost – novac je uvijek uz stranku, bez rizika gubitka ili krađe

Sigurnost – svaka transakcija na prodajnom mjestu autorizira se potpisom, a na bankomatu isključivo PIN-om

Kontrolirano trošenje – potrošnja je ograničena stanjem na transakcijskom računu korisnika

Pregled troškova – svaki utrošak odnosno podizanje gotovine na bankomatu bit će navedeni na bankovnom izvodu

Provjera stanja – putem izvoda, HYPO-neta ili na bankomatu.

«Hypo Alpe-Adria-Banka utirala je put mnogim novim proizvodima na bankarskom tržištu Hrvatske. Uvođenjem MasterCard Electronic Business kartice upotpunili smo ponudu za pravne osobe platnim rješenjem u skladu sa svjetskim trendovima poslovanja, rekao je Alberto Skendrović, direktor sektora Organizacije i informatike Hypo Alpe-Adria-Banke. Očekujemo da će nam MasterCard Electronic Business kartica pomoći osobito u učvršćivanju dugoročnog odnosa sa segmentom malog i srednjeg gospodarstva, koji postaje sve važniji u Hrvatskoj. Ovu će karticu moći dobiti sva poduzeća, obrtnici te osobe slobodnih zanimanja koji imaju otvoren račun u Hypo Alpe-Adria-Banci, a ona će im omogućiti da unutar Hrvatske podižu gotovinu na bankomatima, odnosno plaćaju račune na prodajnim mjestima s POS-om u iznosu kojim trenutno raspolažu na svom računu».

Komentirajući novi program, Tuuli Perkio, Associate Vice-President u Korporativnim platnim rješenjima, MasterCarda Europe,, rekla je: “Ova je kartica idealni alat za segment malog i srednjeg gospodarstva – jer im može pomoći u upravljanju financijama tvrtke. Ne samo da mogu profitirati od sigurnosti MasterCard Electronic kartice, već također imaju mogućnost odvojiti poslovne i privatne troškove, kontrolirati svoje troškove praćenjem stanja na transakcijskom računu; također mogu učinkovitije poslovati, s manje oslanjanja na gotovinu i uštedom vremena koje bi potrošili čekajući u redovima banaka”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara