Maturant stolcem udario profesoricu

Maturant stolcem udario profesoricu
HRVATSKI školski sindikat Preporod izrazio je danas zgroženost jučerašnjim incidentom u kojem je učenik zagrebačke srednje škole stolicom pogodio profesoricu i fizički napao kolegu iz razreda te je izrazio zabrinutost što je i ove godine pri obilježavanju Dana maturanata zabilježeno niz incidenata.

Uz materijalno osiromašenje i društveno degradaciju učitelji i profesori sve više su izloženi verbalnom i fizičkom nasilju, a fizičko zlostavljanje nastavnika postaje uobičajena pojava kojom se nadležne institucije do sada nisu željele baviti, stoji u piropćenju sindikata Preporod. Očekujemo da će počinitelj tog vandalskog čina biti odgovarajuće kažnjen što bi trebala biti i poruka svim drugima koji bi ubuduće i pomislili na takovo nešto, dodaje se.

Preporod ocjenjuje "da sve to nije slučajno pokazuje i ovogodišnje obilježavanje Dana maturanata u kojem je u mnogim gradovima zabilježeno niz incidenata" te da "samo zahvaljujući sreći nije bilo ljudskih žrtava u Osijeku i Zagrebu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon policijskih izvješća o materijalnoj šteti, tučnjavama, razbijenim tramvajima, broju pijanih i predoziranih, problem obilježavanja "Dana maturanata" se zaboravlja do sljedeće godine. Dan maturanata bi načinom obilježavanja u mnogim gradivima konačno morao biti zabrinjavajuća poruka svima, ali pije svega roditeljima i nadležnim institucijama koje su odgovorne za takvo ponašanje maturanata", stoji u priopćenju.

Preporod ocjenjuje da Zagreb po svemu postaje grad slučaj kad je u pitanju "norijada". "Osigurati predobro plaćene (više od 500 tisuća kuna) estradne zvijezde i kamion s razglasom svakako nije način kojim će se problem divljanja pojedinaca učinkovito riješiti. Definitivno mora netko imati petlju i prekinuti ovakav balkanski način obilježavanja Dana maturanata", navodi sindikat.

Preporod podsjeća da je to još uvijek nastavni dan koji se ne smije svesti na masovno divljanje na ulici. "Ovakvi postupci manjih skupina neodgovornih maturanata bacaju sjenu na većinu pristojnih djevojaka i mladića zbog kojih, među ostalim, treba definitivno stati na kraj ovakvom primitivizmu i nasilništvu", drži Hrvatski školski sindikat Preporod.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara