54.198.134.127 US
 

MEI: Plan provedbe SSP-a uključen u nacionalni program

Piše:
ponedjeljak, 26.1.2004. 14:13
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRVATSKA Vlada je objedinila ovogodišnji Nacionalni program pridruživanja Europskoj uniji i Plan provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) kako bi se olakšalo sustavno praćenje ispunjanjavanja svih obveza preuzitih SSPom, doznaje se u ponedjeljak u Ministarstvu za europske integracije.

Vlada je na svojoj sjednici od 15. siječnja usvojila Nacionalni program za pridruživanje Europskoj uniji i uputila ga na usvajanje u Hrvatskom saboru.

Taj strateško-operativni dokument sadržava program kratkoročnih i dugoročnih mjera, Plan provedbe SSP-a i plan Vlade u mandatnom razdoblju 2003.-2007., koji određuje ulazak u Europsku uniju kao prioritet državne i vanjske politike.

Za razliku od prošle godine, Plan provedbe SSP-a našao je mjesto u svakom poglavlju Nacionalnog programa za 2004. godinu. Također, u ovogodišnjem programu u poglavlju "Usklađivanje zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a" (acquis communautaire) obuhvaćeno je svih 29 poglavlja acquisa, dok ih je prošle godine bilo 13.

Nacionalni program za ovu godinu usmjeren je na nekoliko prioriteta: ispunjavanje politički uvjetovanih kriterija; gospodarske prilagodbe; usklađvanje zakonodavstva; jačanje administrativne sposobnosti za provedbu reformi i komunikacijsku strategiju za informiranje javnosti o približavanju europskim integracijama.

U programu je za ovu godinu predviđeno donošenje 45 zakonodavnih mjera, među njima i zakon o kaznenom postupku, zakon o obveznim odnosima i zakon o izmjenama i dopunama zakona o radu. Za svaku pojedinu mjeru navedena je nadležna insitutucija i ime osobe kojoj je povjerena koordinacija izrade.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije