Mesić: Hrvatska mora, ali i želi omogućiti svima pravo na povratak

HRVATSKA želi da demokratska individualna i manjinska prava budu provedena, a svi povratnici da se vrate i raspolažu svojom imovinom, rekao je u četvrtak hrvatski predsjednik Stjepan Mesić kad mu je vjerodajnice predao novi apostolski apostolski nuncij u Hrvatskoj FranciscoJavier Lozano (Fransisko Havier Losano).

"Hrvatska mora, ali i želi omogućiti pravo svim povratnicima da se vrate i raspolažu vlastitom imovinom. (...) Želimo da demokratska individualna i manjinska prava ne budu tek prihvaćena, nego i uistinu provedena", rekao je Mesić u govoru prilikom primanja vjerodajnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Apostolski nuncij Francisco-Javier Lozano podsjetio je na tri posjeta pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, a govoreći o hrvatskim kršćanskim korijenima pozvao je na povratak kršćanskom naslijeđu.

"Hrvatska, vrati se svojim kršćanskim korijenima kako bi mogla rasvijetliti svoju budućnost", rekao je nuncij. "Budućnost (...) treba graditi velikodušnim zalaganjem svih građana, hrabrošću, junaštvom i sposobnošću opraštanja. Ne može se biti zatočenik prošlosti", rekao je Lozano koji na mjestu apostolskoga nuncija nasljeđuje Giulija Einaudija.

Hrvatski je predsjednik u četvrtak primio i vjerodajnice Julie MacKenzie, veleposlanice Novog Zelanda u Hrvatskoj, Marcusa Kaisera, veleposlanika Švicarske Konfederacije, Hansa Michaela Kofoed-Hansena veleposlanika Kraljevine Danske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara