Mesić: Mogao bi u Haagu svjedočiti da je Čermak u Kninu nije zapovjedao vojskom

Mesić: Mogao bi u Haagu svjedočiti da je Čermak u Kninu nije zapovjedao vojskom
HRVATSKI predsjednik Stipe Mesić danas je odgovarajući na pitanja u vezi s novim haaškim optužnicama rekao da zna samo ono što je objavljeno u tisku, te da bi, ukoliko je po neslužbenim informacijama točno da je optužen i general Ivan Čermak mogao svjedočiti da je Čermak u Kninu nakon Oluje bio zadužen za pokretanje komunalnog života grada te da nije zapovijedao vojskom.

Mogao bih svjedočiti na tu okolnost jer sam nekoliko dana poslije oslobađanja Knina sa skupinom ljudi iz tadašnje oporbe posjetio Knin i razgovarao s generalom Čermakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čermak je bio zadužen za funkcioniranje komunalnog života, a nije zapovijedao vojskom. S obzirom na to što je radio u Kninu, može se očekivati da general Čermak prođe bez kazne, kazao je predsjednik Mesić odgovarajući novinarima na pitanja u vezi s još uvijek neslužbenim informacijama o haaškim optužnicama protiv Ivana Čermaka i Mladena Markača te izmjenjenoj optužnici protiv generala Ante Gotovine.

Ponovio je da o novim haškim optužnicama zna samo ono što je objavljeno u tisku, i dodao da će tijekom prijepodneva o tome razgovarati s premijerom Ivom Sanaderom.

Predsjednik Mesić je to novinarima rekao za jutrošnjeg posjeta zagrebačkoj OŠ "Grigor Vitez".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara