Mesić: O gospodarskom pojasu još će se voditi rasprava

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić izjavio je danas u Pazinu da će se o gospodarskom pojasu još voditi rasprava "jer se o tom pitanju moramo još dogovarati i razgovarati".

"Hrvatska ima autonomno pravo proglasiti gospodarski pojas, a kada će to učiniti ovisi samo o nama", izjavio je hrvatski predsjednik Mesić odgovarajući na pitanja novinara u Pazinu nakon završetka svečane sjednice Skupštine Istarske županije održane u povodu Dana Istarske županije.

Prema njegovim riječima proglašenjem gospodarskog pojasa Hrvatska ne ugrožava nikoga, samo osigurava Jadransko more.

Komentirajući tvrdnje oporbenih političara o prisluškivanju, Mesić je kazao kako odgovorno tvrdi da nikakvog nedopuštenog prisluškivanja nije bilo "iako bi sada mnogi htjeli da ih se prisluškuje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada ih slušate što javno govore, onda se s razlogom nameće pitanje zašto bi netko uopće imao volje njih prisluškivati. To je gubljenje vremena", kazao je predsjednik Mesić.

Na upit ima li kakvih novih saznanja u slučaju generala Gotovine odnosno gdje se skriva, nakon što se u medijima pojavila informacija da se skriva među sicilijanskom mafijom, te je li mu se javio, hrvatski predsjednik je odgovorio niječno napominjući kako je i on to doznao iz novina.

Predsjednik Mesić podupire međuregionalnu suradnju pa tako i inicijativu predsjednika Skupštine talijanske regije Friuli Venezia Giulia Riccarda Illya o osnivanju transgranične euroregije koju bi činile Istarska, Primorsko-goranska županija, talijanske regije Firuli Venezia Giulia i Veneto, austrijska Koruška i slovenske regije.

Mesić je izjavio kako za to do sada nije dobio nikakav službeni zahtjev.

Na pitanje je li u New Yorku razgovarao s američkom državnom administracijom oko odlaska hrvatske vojske u Irak te o sporazumu o neizručivanju američkih građana međunarodnom sudu za ratne zločine, hrvatski predsjednik odgovorio je kako je bilo samo neslužbenih razgovora što je, kako je rekao, uobičajeno na marginama Generalne skupštine UN-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara