Mesić razgovarao s više albanskih dužnosnika

DOBRI bilateralni odnosi i unapređenje istih, posebice na gospodarskom području, položaj Albanije i Hrvatske u procesu euroatlantskih integracija te situacija u regiji, bile su teme o kojima je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak poslijepodne razgovarao s više albanskih dužnosnika.

Nakon sastanka s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom odmah po dolasku u Albaniju, Mesić je položio vijenac na spomenik Majka Domovina.

Poslije toga razgovarao je o nastavku i jačanju parlamentarne suradnje između dvije zemlje s predsjednikom albanskog parlamenta Servetom Pellumbijem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O položaju dviju zemlje u procesu približavanja EU-a te razmjeni dosad stečenih iskustava iz tog procesa, Mesić je razgovarao s potpredsjednicom albanske vlade i ministricom za europske integracije Ermelindom Meksi.

Na kraju prvog dana boravka u Albaniji Mesić je razgovarao i s predsjednikom Demokratske stranke Salijem Berishom, a nakon toga i s gradonačelnikom Tirane Edijem Ramom koji mu je simbolično predao ključeve grada.

U utorak Mesića očekuje obilazak arheološkog nalazišta Butrint, turističke destinacije Sarande, a moguć je posjet i Draču.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara