Mesić s predstavnicima Centra za ljudska prava osnovanog u Okviru

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak šefa Ureda za Hrvatsku pri Uredu Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava u Ženevi Ekkeharda Straussa i koordinatora Centra za ljudska prava Tina Gazivodu.

Kako je priopćeno, izaslanstvo je obavijestilo predsjednika Mesića o osnivanju Centra za ljudska prava u okviru suradnje Vlade RH i Ureda povjerenika UN-a za ljudska prava. Ured visokog povjerenika UN-a za ljudska prava zatvorio je svoju Misiju koncem 2002. godine, a novoosnovani Centar preuzet će ulogu infrastrukturne institucije za sve građanske udruge koje se bave ljudskim pravima u RH. Zadaća Centra bit će pomaganje aktivnosti pojedinih udruga za ljudska prava, organiziranje okruglih stolova i rasprava o ljudskim pravima te sudjelovanje u izradi izvješća o stanju ljudskih prava, generalno i po pojedinim područjima, a koja je Hrvatska dužna izraditi i po međunarodnim obvezama. U tom smislu uloga Centra za ljudska prava bit će važna u segmentu djelovanja nevladinih udruga i institucija civilnog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Republike izrazio je podršku osnivanju Centra za ljudska prava. Koordinator Centra, Tin Gazivoda, zahvalio je predsjedniku Mesiću na potpori te istaknuo kako je Predsjednik u dosadašnjem djelovanju iznimno podupirao aktivnosti na području ljudskih prava te da je jedan od jamaca napretka ljudskih prava u Hrvatskoj danas.

Uz predsjednika Mesića bio je savjetnik Predsjednika za unutarnju politiku Igor Dekanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara