Milošević napušta socijaliste i odlazi u Šešeljeve radikale?

DOSADAŠNJI neprikosnoveni predsjednik Socijalističke partije Srbije, haaški optuženik i pritvorenik Slobodan Milošević mogao bi već do kraja ovoga tjedna napustiti socijaliste i preći u Srpsku radikalnu stranku svog bivšeg političkog koalicijskog partnera i također haaškog optuženika Vojislava Šešelja, izjavio je novosadskom "Dnevniku" od ponedjeljka odvjetnik Svetozar Vujačić, pozivajući se "pouzdan izvor, izuzetno blizak Miloševiću".

"Milošević je vrlo razočaran svim događanjima u SPS-u, jer je izigran, jer je pristao da bude nositelj liste, ali uz uvjet da na toj listi bude šest-sedam ljudi koje je on predložio, što nije ispoštovano, a tražio je i da Milorad Vučelić bude šef zastupničkog kluba. Sad je Milošević ogorčen, tako da će 12. ožujka reći što ima reći, a na osnovu svojih pouzdanih informacija očekujem da će istupiti iz SPS-a i preći u SRS, gdje ga čeka neko počasno mjesto", izjavio je odvjetnik Vujačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stranačko vodstvo SPS-a nije među 22 zastupnika u Skupštini Srbije uvrstilo nekoliko socijalista iz udruge "Sloboda" koja je najviše angažirana na obrani Miloševića. Bez konzultacija s Miloševićem, kojem je sudsko vijeće Haaškog suda, zbog više prethodnih zloupotreba, izreklo zabranu komuniciranja sa strankom u zemlji, zastupnici SPS-a su u Skupštini Srbije podržali izbor izbor nove manjinske Vlade premijera Vojislava Koštunice.

(Hina) xttag ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara