MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA SMIRUJE STANJE U ITALIJI

Od srpnja 2003. do lipnja 2004. u Italiji je uhićeno 46 osoba pod sumnjom da pripadaju islamskim terorističkim jezgrama razmještenim u cijeloj zemlji, ističe se izvješću "O stanju sigurnosti u Italiji".

Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu cijelo će izvješće objaviti u nedjelju 15. kolovoza, kada će obići snage sigurnosti u Rimu.

Ministar unutarnjih poslova po tradiciji na ferragosto posjećuje snage sigurnosti. Pisanu će najprije obići centar za koordinaciju policije, zatim će posjetiti karabinjere, financijsku policiju, vatrogasce i na koncu gradske čuvare Rima. Tijekom posjeta koordinacijskom centru snaga sigurnosti, Pisanu će iznijeti podatke iz godišnjeg izvješća.

Za osobe koje su uhićene u razdoblju od srpnja 2003. do lipnja 2004. pretpostavlja se da su logistička potpora za teroriste te da pripadaju radikalnim skupinama i trebale bi, uz ostalo, regrutirati dobrovoljce za slanje u Irak i Čečeniju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisanu će nastojati smanjiti napetost koja se osjeća u Italiji zbog stalnih prijetnja terorističkim napadima. Ultimatum koji su 1. kolovoza objavile tzv. brigade Abu Hafs Al Masri, navodno povezane s Bin Ladenovom Al Qaidom, traži od Italije da u roku od 15 dana povuče svoje snage iz Iraka i "smijeni nesposobnog (talijanskog premijera Silvija) Berlusconija". U suprotnome će "teći potoci krvi gradovima Italije, posebno Rimom", poručili su teroristi, a Odbor za sigurnost talijanske vlade odredio je posebne mjere sigurnosti.

Zbog prijetnja terorističkim napadima, pod posebnom su uzbunom više od 23 tisuće pripadnika svih snaga sigurnosti, pa i vatrogasci.

(Hina) xst ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara