Ministar Vidović govorio na ministarskom sastanku u Vareseu

MINISTAR rada i socijalne skrbi Davorko Vidović govorio je danas u talijanskom Vareseu na ministarskom sastanku posvećenom politici tržišta rada i suzbijanju rada na crno.

Na sastanku koji se održava od 10. do 12. srpnja sudjeluju ministri rada i socijalne skrbi zemalja Europske unije, deset zemalja kandidata za ulazak u EU te Rumunjske, Bugarske i Turske kao budućih kandidata, zatim Norveške i Švicarske te Hrvatske.

Ministar Vidović u svom je govoru predstavio reforme mirovinskog sustava, tržišta rada i socijalne skrbi, koje je Hrvatska provela i provodi te naglasio važnost zajedničkog pristupa tim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Član hrvatskog izaslanstva na tome skupu, veleposlanik u Italiji, Drago Kraljević, je u izjavi za Hinu kazao kako na području rada, zapošljavanja i socijalne skrbi "Hrvatska čak prednjači u odnosu na neke zemlje EU ili kandidate".

Italija, kao predsjedavajuća Europske unije u ovom semestru, već je dala do znanja da namjerava na razne sastanke pozivati i Hrvatsku, koja još nije kandidat za ulazak u EU. U tom kontekstu uslijedio je i poziv talijanskog ministra za rad i socijalnu skrb Roberta Maronija Hrvatskoj da sudjeluje na ministarskom sastanku u Vareseu.

(Hina) st sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara