Ministar Žuvanić izrazio zadovoljstvo odlukom ustavnog suda o ukidanju pretplate

MINISTAR pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić izrazio je danas zadovoljstvo odlukom Ustavnog suda o ukidanju telefonske pretplate, jer je ona na tragu njegovih nastojanja za sređivanje zakonske regulative vezane uz telekomunikacije. 
"Rezultat napora za sređivanje stanja u Ministarstvu je i novi Zakon o telekomunikacijama, koji je pripremljen u rekordnom roku i od svibnja je u širokoj javnoj raspravi, jer je svima dostupan na web-stranici Ministarstva", rekao je Žuvanić komentirajući odluku Ustavnog suda kojom se ukida odredba o telefonskoj pretplati u Pravilniku o općim uvjetima za obavljanje telekomunikacijskih usluga.

Žuvanić je dodao kako je zakon već i u saborskoj proceduri te je izrazio očekivanje da će do kraja ovoga mjeseca biti donesen, a početkom kolovoza stupiti na snagu.

Prema novom Zakonu cijene telekomunikacijskih usluga neće više odobravati država, odnosno ministar, nego Agencija za telekomunikacije, kao neovisni regulator na telekomunikacijskom tržištu, rekao je Žuvanić. Dodao je kako će se to učiniti prema pravilima koja vrijede u zemljama Europske unije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija, čije će članove imenovati Sabor, odobravat će cijene telekomunikacijskih usluga i druge uvjete poslovanja koje će samostalno utvrđivati davatelji telekomunikacijskih usluga, odnosno pojedini operatori.

Na pitanje što se dogoditi s pretplatom Žuvanić je odgovorio da Hrvatski telekom neće više moći kao do sada putem pretplate pokrivati troškove tzv. hladnog pogona, već će za određenu cijenu morati ponuditi i određeni paket usluga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara