MINISTAR ŽUŽUL SASTAO SE S VUJANOVIĆEM

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Miomir Žužul sastao se danas u Zagrebu s predsjednikom Republike Crne Gore Filipom Vujanovićem, tijekom njegovog posjeta Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz MVP RH.

U prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o stanju u regiji i o bilateralnim odnosima koje su sugovornici zajednički ocijenili dobrim, u duhu dobrosusjedske suradnje, pokazavši spremnost na njihovo daljnje jačanje. Euroatlantska dimenzija ključni je čimbenik stabilnosti regije, suglasili su se ministar Žužul i predsjednik Vujanović, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crnogorski predsjednik je pozdravio napredak koji Republika Hrvatska ostvaruje u odnosu na Europsku uniju, što je i u širem interesu jugoistoka Europe. Predsjednik Vujanović je pozvao hrvatske gospodarstvenike na intenziviranje suradnje, aktivniju nazočnost na crnogorskom tržištu i bolje povezivanje pograničnih područja. Posebno je bilo govora o stanju u regiji i o aktivnostima koje bi mogle pridonijeti rješavanju problema i jačanju demokratskih procesa i stabilnosti u pojedinim državama regije, navodi se na kraju priopćenja.

(Hina) xpp ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara