54.198.151.201 US
 

Ministarstvo znanosti podnosi prijavu protiv Kamen-ingrada

Piše:
srijeda, 30.11.2005. 16:29
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

ZBOG osnovane sumnje u nezakonite aktivnosti oko gradnje zgrade gimnazije u Požegi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podnijet će prijavu Državnom odvjetništvu protiv tvrtke Kamen-ingrad. Kooperanti su najavili demontažu već ugrađenih elemenata jer im Kamen-ingrad nije isplatio novac za obavljeni posao.

Ministarstvo znanosti sklopilo je Ugovor o izgradnji građevine Gimnazije u Požegi 29. srpnja 1999. s tvrtkom Kamen-ingrad d.d. Vrijednost ukupno ugovorenih radova (uključivo PDV) iznosi 43.123.765,22 kuna od čega je pravovremeno podmiren iznos od 19.752.852,24 kuna prema izvođaču radova sukladno posljednjem dostavljenom obračunu izvedenih radova, stoji u priopćenju Ministarstva.

Kako su predstavnici Ministarstva, Grada, Županije, izvoditelj radova i stručni nadzor utvrdili da radovi za koje su iznosi doznačeni nisu izvršeni, Ministarstvo je najavilo podizanje prijave.

Prema informacijama koje su stigle u Ministarstvo, jedan o kooperanata najavio je da će 30. studenoga 2005. godine u 15.00 sati demontaži već ugrađene elemenate i materijal na predmetnoj građevini i odnijeti ih s gradilišta.

Kao razloge naveli su da radovi koje su izvodili, nisu plaćeni od strane ugovorenog izvoditelja radova (Kamen-ingrad d.d.), iako su sa strane naručitelja radova (Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa) u cijelosti podmireni prema Kamen-ingradu.

Budući da je za navedenu građevinu do konačne primopredaje, a sukladno pozitivnim zakonskim propisima, odgovoran izvođač radova (dakle, Kamen-ingrad d.d.), istom je upućen dopis da poduzme sve potrebne radnje kako bi navedenu građevinu (za koju su izvedeni radovi u cijelosti plaćeni) zaštitili od trećih osoba, a time posredno spriječili daljnje izazivanje šteta koje bi nastupile za naručitelja radova (Ministarstvo, Grad i Županiju), navodi se u priopćenju Ministarstva znanosti.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije