Ministrica Grabar Kitarović na konferenciji o širenju Unije u Kopenhagenu

KONFERENCIJA "Bigger and Better" o proširenju Europske unije otvorena je u srijedu ujutro u Kopenhagenu, a Hrvatsku na tom skupu predstavlja ministrica za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović, izjavila je za Hinu glasnogovornica ministarstva za europske integacije Ivana Grgić.

Konferencija, koju je organizirala Konfederacija danske industrije, okupila je ministre vanjskih poslova, gospodarstva ili europskih integracija iz Bugarske, Danske, Estonije, Hrvatske, Latvije, Mađarske, Švedske kao i strane veleposlanike zemalja članica EU-a akreditirane u Danskoj, rekla je glasnogovornica u telefonskoj izjavi iz Kopenhagena.

Ministrica Grabar Kitarović održala je govor na temu proširenja Europske unije nakon 2004. Ona je govorila o naporima koje je poduzela RH na putu prema toj europskoj integraciji, postignutom napretku, a osvrnula se i na pozitivian avis objavljen u utorak.

Na marginama konferencije ministrica se sastala s danskim ministrom vanjskih poslova Perom Stigom Moellerom kojeg je upoznala s nastojanjima i postignućima Hrvatske na njezinom putu približavanja Europskoj uniji. Moeller je čestitao Grabar Kitarović na pozitivnom avisu i ponovio je potporu Danske daljnjem približavaju Hrvatske toj integraciji, rekla je Grgić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je također razgovarala s bivšim ministrom vanjskih poslova i glavnim pregovaračem Latvije za ulazak u EU Indulisom Berzinskim o iskustvima njegove zemlje o procesu pregovora s Europskom unijom.

Hrvatskoj su iskustva Latvije dragocjena jer je pregovore s EU-om započela 2000. godine, ali je uspjela sustići države koje su to počele dvije godine prije i postat će članicom Europske unije 1. svibnja, rekla je glasnogovornica Grgić.

(Hina) xkga ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara