Mladića čuvala garda Vojske SCG u Topčideru

Mladića čuvala garda Vojske SCG u Topčideru
PREDSJEDNIK Demokršćanske stranke Srbije i bivši ministar pravde Srbije Vladan Batić potvrdio je da je vojska SCG čuvala haškoga optuženika Ratka Mladića, ali da mu nije poznato da li ga i danas čuva, prenose u srijedu banjalučke "Nezavisne novine".

"Nije sporno da je vojska čuvala Ratka Mladića, ali da li ga čuva i danas to ne znam. Gardijska brigada je bila uporište i posljednji bastion režima i sljedbenika Slobodana Miloševića. Pripadnici Gardijske brigade su kao talibani ostali vjerni Slobodanu Miloševiću. To je točno, i nitko ne može opovrgnuti tu činjenicu, ali mi nije poznato tko je šef sigurnosti Gardijske brigade", kazao je Batić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju lista, nekadašnji šef Ureda za informiranje u vladi pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, Vladimir Popović-Beba nagovijestio je da je Mladić u Topčideru, a da je osobni Mladićev tjelohranitelj posljednjih desetak godina potpukovnik Branislav Puhač ujedno i šef sigurnosti Gardijske brigade Vojske Srbije i Crne Gore u beogradskoj vojarni Topčider.

"Nije nikakva tajna da vojska čuva Mladića. Čuvali su ga i dok smo mi bili u vladi. Imali smo podatke da vojska čuva Mladića i da ga kontroliraju. I Nebojša Pavković (bivši načelnik Generalštaba Vojske SCG) je to priznao, na indirektan način tako što je rekao: Od prije mjesec dana oduzeli smo mu propusnice, ali oni su i dalje nastavili da ga kontroliraju", kazao je Popović za list i dodao da tadašnja vlada ništa nije poduzela povodom tih saznanja, jer to navodno "nije htio" tadašnji predsjednik SRJ Vojislav Koštunica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara