MOSKVA: POLICIJA POKRENULA POTRAGU ZA IVANOM RIBKINOM

Moskovska policija u nedjelju je izvijestila o pokretanju istrage čija je svrha pronaći Ivana Ribkina, kandidata na predsjedničkim izborima 14. ožujka i bliskog suradnika Borisa Berezovskog (u egzilu), koji je nestao u četvrtak navečer. L

Istražitelji kriminalističkog odjela moskovske policije i Savezne službe sigurnosti (FSB) zajedno sudjeluju u istrazi, kazao je glasnogovornik moskovske policije Kiril Mazurin.

Ribkinova supruga Albina, u nedjelju je ruskoj policiji službeno prijavila Ribkinov nestanak, nakon što ga u posljednja dva dana nitko nije vidio niti je bio s njim u kontaku. Albina Ribkin policiji je kazala kako se njezin suprug vratio kući automobilom, prethodno pustivši tjelohranitelja i vozača, nakon čega je, pretpostavlja se, nestao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivši predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta, predsjednik ogranka stranke Slobodna Rusija - osnovane 2002. uz pomoć poslovnog čovjeka Borisa Berezovskog, u subotu je objavio svoju kandidaturu kao neovisni kandidat. Izručenje Berezovskog, kojemu je Velika Britanija dala politički azil, traže ruske vlasti.

Kao bivši tajnik ruskog Vijeća sigurnosti, Ivan Ribkin neko je vrjieme bio zadužen za kontakte s čečenskim pobunjenicima.

(Hina) xmh ynab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara