Mostar: Programi HTV u BiH i dalje ostaju na kabelskoj mreži

REGULATORNA agencija za komunikacije, ovlaštena za nadziranje rada telekomunikacijskih sustava u BiH, opovrgnula je u četvrtak medijske informacije u kojima se najavljivala skorašnja zabrana emitiranja, odnosno distribucija programa zagrebačke Hrvatske televizije preko kabelske mreže u BiH.

"To su proizvoljne informacije", izjavila je telefonski za Hinu glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije Amela Odobašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ona je objasnila kako su svi kabelski distributeri u BiH dužni imati valjane ugovore za reemitiranje i distribuciju televizijskih programa, uključujući dakle i programe zagrebačke Hrvatske televizije.

"Kada je distributerima (kabelskim) u BiH dodijeljena dozvola za emitiranje stranih programa, oni (distributeri) su potpisali izjavu kojom potvrđuju da imaju valjane ugovore za distribuciju televizijskih programa", dodala je Amela Odobašić.

Ona je naglasila kako Regulatorna agencije za komunikacije, sukladno svojem mandatu, trenutačno provjerava jesu li svi ugovori kabelskih distributera za emitiranje televizijskih programa u BiH valjani.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara