Motovun: Predstavljen prvi festival filmova snimljenih u samo jednom kadru

One Take Film Festival, prvi međunarodni festival filmova snimljenih u samo jednom kadru, predstavljen je danas u sklopu Motovun Film Festivala (MFF).

Tijekom pet dana MFF-a traje radionica snimanja filmova jednog kadra, s koje će desetak radova 4. rujna biti prikazano u Kino Klubu Zagreb.

Publika će tada izabrati najbolji film, kojemu će to biti izravna ulaznica za konkurenciju One Take Film Festivala, što će se održati od 14. do 16. studenog ove godine u Zagrebu.

One Take Film Festival je, kako se najavljuje, prvi i jedini takav festival u svijetu.

Direktor Festivala Vedran Šamanović posebnost filmova jednog kadra vidi u tome što oni potiču redatelje na nova filmska promišljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o filmovima u kojima nema montaže slike, koji u konačnici obuhvaćaju sve što je kamera snimila od svog uključivanja do isključivanja.

Programi Festivala odvijat će se u Kulturnom centru Kaptol centra, Multimedijalnom centru SC-a i kino dvorani Zagreb filma u Novoj Vesi.

U konkurenciji Festivala mogu sudjelovati filmovi skoro svih žanrova - igrani, dokumentarni, eksperimentalni, namjenski i glazbeni video filmovi.

Uz programe konkurencije planira se prikazivanje premijera, kratkih filmova i retrospektiva.

Festival će u Kinu Europa otvoriti "Ruska arka", 96-minutni film ruskog redatelja Aleksandera Sokurova snimljen u jednom kadru. Taj film prikazan je danas i na Motovun Film Festivalu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara