Mozart za umirivanje djece i trudnica

KONCERT na kojem će se izvesti skladbe Mozarta bit će organiziran krajem lipnja u Londonu pred publikom sastavljenom od beba i trudnica, i to na inicijativu britanskog milijardera koji je uvjeren u "umirujuće" djelovanje glazbe slavnoga skladatelja.

Za vrijeme koncerta gledatelji će biti pozvati da "iskuse umirujuću moć Mozarta", priopćeno je iz zaklade Sheepdrove Trust koju financira Peter Kindersley, britanski milijarder koji se obogatio zahvaljujući nakladništvu.

Zaklada promovira prirodni stil života, potičući prije svega ekološku poljoprivredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kindersley je imao ideju financirati seriju koncerata za novorođenčad i trudnice, nakon što je sam spoznao da Mozart djeluje "umirujuće".

Prema nekim istraživanjima, klasična glazba, a posebice Mozart, mogu stimulirati alfa valove u mozgu, koji izazivaju osjećaj ugode.

Isto tako, prema istraživanjima koja su provedena na nedonoščadi, pri izloženosti Mozartovoj glazbi porasla im je apsorbirana količina kisika u krvi.

Koncert, koji će se održati 28. lipnja u dvorani St. George u Londonu, bit će prvi u nizu recitala ruskog pijanista Mihaila Kazakeviča, namijenjenih isključivo bebama i budućim bebama
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara