Msgr. Barišić: Oko male Ele puno je mutnih stvari

NADBUSKUP splitsko-makarski msgr. Marin Barišić danas je u Splitu, na otvorenju Caritasova dnevnog boravka za nemoćne, na novinarski upit odgovorio kako se oko male Ele, oboljele od AIDS-a, događaju mutne stvari.

"To je borba za osobne i neke druge interese. Zašto je mala Ela morala otići iz Kaštela kad je u njima bila prihvaćena i imala svoje prijatelje? Zašto ju je netko iz sređene sredine odveo u neku drugu, u kojoj vidimo da ima velike teškoće i da je unatoč svim naporima nitko ne prihvaća", rekao je nadbiskup.

Predstojnik Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije Ivan Bodrožić podsjetio je novinare kako je nadbiskup u više navrata posjetio malu Elu, ali nije dopustio nazočnost medijima, te da se i susreo s roditeljima u Kaštelima, a upravo je nakon tog susreta Ela bila prihvaćena od svojih vršnjaka u školi.

Na upit kako komentira neke ocjene po medijima da su imenovanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinalom dio biskupa predvođenih Barišićem maknuti u stranu, nadbiskup Marin je rekao da su to uistinu zlonamjerna zapažanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su stare teze prošlih vremena, a takvim tezama nije u interesu da Hrvatska crkva napreduje. Mi smo imenovanje kardinalom msgr. Josipa Bozanića očekivali i prije, a Zagreb je uistinu postao kardinalskim gradom. To je čast Hrvatskoj crkvi i hrvatskom narodu, to prije što Crkva u Hrvata sad ima dva kardinala i to dva mlada čovjeka, kardinala Vinka Puljića u Sarajevu i kardinala Bozanića u Zagrebu. To je radost svih nas jer je naša Crkva jedinstvena", izjavio je.

Nadbiskup Barišić osvrnuo se i na sekte koje osobito niču u Splitu, posebno na "Crkvu Majke Božje Uzvišene". Izjavio je da je to sve prije nego vjera jer se bavi razno stvarima, među ostalim i magijom.

"Mi nemamo ništa protiv njih, ali upozoravam katolike da se ipak distanciraju od nje jer nisu ono za što se predstavljaju. Takve sekte pod formom vjere zapravo su opterećenje za ekumenizam", rekao je nadbiskup, dodavši kako su to neke instant religije koje nemaju veze s vjerom.

"Mislim da su oni otpadnici Ruske pravoslavne crkve. Čak tvrde da ih je primio Papa, što je posve netočno. Ja sam bio svjedok u Banjoj Luci kad su pokušali prići Svetom Ocu, ali bili su odbijeni", izjavio je Barišić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara