Na Bajakovu zaplijenjeno 22,5 kilograma heroina

Na Bajakovu zaplijenjeno 22,5 kilograma heroina
NA MEĐUNARODNOM cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo jučer je zaplijenjeno 22 kilograma i 510 grama heroina što je u samo četiri dana druga najveća zapljena na tom graničnom prijelazu, a ujedno i u Hrvatskoj u ovoj godini, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Vinkovcima.

Po riječima pročelnice osječke Carinarnice Marije Petrović carinski su službenici jučer oko 16,30 sati pregledom osobnog automobila marke "opel omega" austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Austrije A.B. (1979.) uz heroin pronašli i jednu tabletu ecstasya. U vozilu se osim A.B. nalazila i A. M. (1980.) državljanka Slovačke.

Kako je rečeno, carinski su službenici pri ulazu u Hrvatsku pregledom vozila uočili prepravke ispod zadnjeg sjedišta koje su ukazivale na postojanje naknadno izrađenog duplog dna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Temeljem naloga istražnog suca županijskog suda u Vukovaru, djelatnici Policijske uprave vukovarsko- srijemske i djelatnici Carinarnice Osijek obavili su pretragu vozila te pronašli navedenu drogu za koju je preliminarnim vještačenjem potvrđeno da je riječ o heroinu.

Počinitelji su uhićeni radi provođenja kriminalističke obrade, a tijekom dana A.B. je priveden uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Na Bajakovo je 5. srpnja zaplijenjeno 26 kilograma i 573 grama heroina.

Po riječima načelnika Ureda načelnika PU vukovarsko-srijemske Miroslava Janića samo u ovoj godini na graničnom prijelazu Bajakovo zaplijenjeno je 59 kg i 385 grama heroina, a od 7. studenog prošle godine do danas ukupno 133 kg i 286 grama heroina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara