Na karlovačkom veleučilištu promovirani inženjeri lovstva, jedan iz Republike Srpske

U KARLOVAČKOM gradskom kazalištu "Zorin dom" danas je održana prva svečana promocija završenih studenata Veleučilišta u Karlovcu, na kojoj je diplomu primio 81 inženjer četiriju različitih studija, među kojima i jedan diplomant iz Republike Srpske.

Među diplomiranima 31 je inženjer lovstva i zaštite prirode, a budući da je među njima, osim 28 hrvatskih, po jedan iz Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH, taj studij ima međudržavni karakter, rekao je na promociji rektor Mirko Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Vukašin Vujinović na promociji je izjavio da njegov savez ima oko 20.000 lovaca, te je izrazio nadu da je promocija u Karlovcu "početak buduće suradnje".

Prvi diplomirani strani student Anton Vrščaj, tajnik slovenskog Lovačkog saveza i član zajedničke međunarodne komisije za lovstvo Slovenije i Hrvatske, obećao je da će raditi na još intenzivnijoj suradnji hrvatskih i slovenskih lovačkih udruga. Rekao je također da je "ponosan što je diplomirao na Veleučilištu u Karlovcu - studiju lovstva i zaštite prirode, kao jedinstvenom studiju u europskim razmjerima".

Osim inženjera lovstva i zaštite prirode, danas je diplomu inženjera steklo još pedeset inženjera strojarstva, zatim tekstila, te sigurnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara