54.80.189.255 US
 

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća za elektroničke medije izabran Denis Peričić za predsjednika Vijeća

Piše:
ponedjeljak, 24.5.2004. 16:03
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U MINISTARSTVU kulture danas je održana konstituirajuća sjednica Vijeća za elektroničke medije, na kojoj je za predsjednika izabran Denis Peričić, priopćeno je iz Ministarstva.

Primopredaja poslova i dokumentacije od Vijeća za radio i televiziju obavit će se u idućih nekoliko dana, a u najkraćem roku Vijeće za elektroničke medije bi trebalo izraditi Statut te započeti s normalnim radom, dodaju u Ministarstvu kulture, u čijim je prostorijama za sad i sjedište novog tijela.

Sedmero članova Vijeće za elektroničke medije, koje će preuzeti ulogu dodijele radijskih i televizijskih koncesija od dosadašnjeg Vijeća za radio i televiziju, Hrvatski sabor imenovao je 4. svibnja.

Dvoje članova Vijeća, Irena Vuksanović i Nebojša Gladović, imenovani su na tri godine, Denis Peričić i Ljubomir Stefanović na četiri, a Jure Ivančić, Marko Marić i Milivoj Pašiček na pet godina.

Vijeće je osnovano osam mjeseci nakon što je na snagu stupio Zakon o elektroničkim medijima prema čijim je prijelaznim odredbama bivša koalicijska Vlada trebala u roku mjesec dana Saboru predložiti članove Vijeća.

Budući da Vijeće, među ostalim, odlučuje i o dodjeli i produljenju koncesija za radijsku i televizijsku djelatnost, kašnjenje njegova osnivanja dovelo je u pitanje zakonito emitiranje nekih radio i tv-postaja kojima je isticala koncesija.

Uz dodijeljivanje koncesija, Vijeće za elektroničke medije ima ovlast i oduzimanja koncesija u slučaju kršenja zakona, nadzora nad provedbom odredbi o programskim načelima.

Dužnost člana Vijeća je profesionalna, a sredstva za rad Vijeća osigurat će se iz iznosa od 0,5 posto od ukupnog godišnjeg bruto prihoda koji su u prethodnoj godini ostvarili nakladnici elektroničkih medija.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije