54.198.122.70 US
 

Na zatvorenoj Vladinoj sjednici predstavljen plan provedbe SOPS-a

Piše:
četvrtak, 24.7.2003. 16:46
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

NA DANAŠNJOJ vladinoj zatvorenoj sjednici putem CDROMA predstavljen je interaktivni plan provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i Europskih zajednica i njihovih država članica.

Plan je povezan s bazom podataka Ministarstva za europske integracije.

Vlada je razmatrala provedbu obveza iz spomenutog sporazuma.

Vlada je prihvatila protokol s Vijećem ministara BiH o pokretanju postupka za izmjenu članka 9. Sporazuma o slobodnom t r a n z i t u kroz teritorij Republike Hrvatske u i iz luke Ploče i kroz teritorij Bosne i Hercegovine u Neumu iz 1998.

Saboru je po hitnom postupku uputila Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između hrvatske i slovenske vlade o suradnji na području obrane.

Potvrđen je zaključak iz Zapisnika 9. sjednice Stalne mješovite komisije za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Slovenije o pograničnom prometu i suradnji, održane u srpnju u Kostelu.

Donesena je Odluka o privremenom neuspostavljanju graničnih prijelaza za pogranični promet Vele Mune-Starod I i Klenovec Humski -Rakitovec I.

Sukladno Preporuci Vijeća Europe 1286 o Europskoj strategiji za djecu, Vlada je prihvatila Izvješće o mogućnostima osnivanja Dječjeg foruma u Hrvatskoj te ga uputila Saboru.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za provedbu Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa.

Donesena je Uredba o objavi Ugovora između hrvatske i vlade Švedske o potpori izgradnji baze makropodataka i središnjeg repozitorija metapodataka u Državnom zavodu za statistiku, od 2002. do 2004. Odlukom je pokrenut postupak za sklapanje sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Paname te odluka da se izmjeni sporazum o zračnom prometu s vladom Kraljevine Belgije. Predloženim izmjenama uvelo bi se proširenje prava i mogućnosti za obavljanje zračnog prometa na više od jednog zračnog prijevoznika sa svake strane te davanje prava zračnim prijevoznicima ugovornih strana za sklapanje komercijalnog sporazuma.

Donesena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora s vladom SAD-a o međusobnoj pomoći carinskih službi, a radi unapređenja suradnje na području suzbijanja krijumčarenja i carinskih prekršaja.

Donesena je Odluka o prihvaćanju i objavljivanju ARUSHA deklaracije, preporuka Vijeća za carinsku suradnju o integritetu carinske službe, sastavljene u Arushi, u Tanzaniji u srpnju.

Vlada je prihvatila Sporazuma o razumijevanju s Ujedinjenim narodima u vezi s doprinosom sredstava misiji UN-a u Istočnom Timoru. Potrebna sredstva za troškove sudjelovanja u mirovnoj misiji osigurava Hrvatska, a UN refundira iznos od 1028 USD, po sudioniku misije.

Donesen je zaključak u vezi sa Sporazumom između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Saveznog ministarstva obrane Savezne Republike Njemačke o uzajamnoj zaštiti tajnih vojnih podataka, potpisanim u Zagrebu 28. travnja 2003.

Dana je suglasnost za uspostavu diplomatskih odnosa s Republikom Niger.

Prihvaćen je Zaključak o odobravanju Zapisnika sa IX. zasjedanja Stalne hrvatsko-mađarske komisije za vodno gospodarstvo, na kojem su sve potkomisije dale izvještaje o aktivnostima između dva zasjedanja i priložile zapisnike u kojima obrazlažu obavljene zadatke na temelju VIII. Zapisnika Stalne komisije.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije