Načelnik lovinačke općine zgrožen postavljanjem ploče Mili Budaku

NAČELNIK lovinačke općine Hrvoje Račić izjavio je danas kako je zgrožen postavljanjem ploče Mili Budaku nakon svih apela i stajališta te općine.

U izjavi za Hrvatski radio načelnik lovinačke općine, u čijem je sastavu mjesto Sveti Rok, gdje je jutros osvanula spomen-ploča Mili Budaku, rekao je kako uopće nisu bili upoznati s tim činom, koji je protivan apelu državnog vrha i Crkve, s kojima dijele svoje stajalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U kontekstu razvoja ovog područja kojim smo krenuli, to je sada loša situacija. Ljudi koji to rade sigurno nemaju dobre namjere", izjavio je Račić, dodajući da je lovinačka općina počela razvijati turizam i gospodarstvo. "Borimo se za život i ovdje možemo lijepo i ugodno živjeti, a sada nam se na ovaj način poprilično šteti", rekao je Hrvoje Račić.

U izjavi za javnost još prije desetak dana gospićko-senjski biskup Mile Bogović, u povodu napisa o podizanju spomen-obilježja Mili Budaku, napomenuo je kako zna da je "na političkom polju napravio više poteza koji su daleko od crkvenog učenja".

"Zato - ako mu netko pod takvim političkim vidom želi podizati spomenik - neka mu ga podiže što dalje od crkve, na osobnu moralnu i građansku odgovornost", istaknuo je tada biskup Bogović, dodajući kako Crkva na tom području želi biti čimbenik povezivanja i zajedništva, a ne razdora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara