NAJAVLJENA MANIFESTACIJA "ZLATNA PLOČA" U RIJECI

Glazbena priredba "Zlatna ploča" na kojoj će biti dodijeljene nagrade hrvatskim izvođačima za najveće naklade nosača zvuka po prvi put će se održati u Rijeci, 17. ožujka, u Dvorani mladosti, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Organizatori su Institut hrvatske glazbene industrije i Hrvatska radiotelevizija te Grad Rijeka.

Uz izravan prijenos na HTV-u nastupit će Colonia, Gibonni, Maksim Mrvica, Oliver Dragojević, Miroslav Škoro i drugi, a voditeljica programa bit će Vanna.

U sklopu priredbe bit će proglašen i "hit godine", kategorija koja je do protekle godine bila u sklopu "Porina". O toj nagradi odlučivat će se na temelju postignute naklade aktualnog albuma izvođača i broja emitiranja na radijskim postajama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dijamantne ploče, za naklade veće od 60.000 primjeraka albuma, dobit će Gibonni za album "Mirakul", Goran Karana za album "Kao da te ne volim" i Thompson za "E moj narode". Dodijelit će se i platinaste ploče za nakladu veću od 30.000, zlatne za nakladu veću od 15.000 i srebrne za nakladu veću od 7.500 primjeraka.

Specijalni gost manifestacije bit će Danijel Popović koji je 1983. zabilježio najveću prijavljenu nakladu nosača zvuka u bivšoj Jugoslaviji.

Na novinarski upit zbog čega neće nastupati Thompson kao dobitnik dijamantne i platinaste ploče, Zrinko Tutić je u ime organizatora rekao da je "po odgovoru dobivenom od Thompsonove diskografske kuće, taj izvođač u Kanadi te da ne nastupa u vrijeme korizme".

(Hina) dsil ylnl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara