Najmanje dvoje mrtvih u izraelskom napadu na palestinski izbjeglički kamp

NAJMANJE dvoje Palestinaca je ubijeno, a osam je ozlijeđeno kada je izraelski vojni helikopter u srijedu rano ujutro ispalio projektil na grupu Palestinaca u izbjegličkom kampu Rafah u južnom pojasu Gaze, tvrde medicinski izvori i očevici.

Isti izvori navode da je u Rafah u srijedu rano ujutro upalo najmanje 20 izraelskih tenkova i oklopnih vozila izraelske vojske, praćenih s tri helikoptera.

Očevici kažu da je izraelska vojska intenzivno pucala na palestinske kuće, dodajući da su se eksplozije i pucnjevi teškog naoružanja čuli duž granicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelska vojna akcija izvedena je nakon što je izraelski kabinet odlučio da će odgovoriti na dvostruki samoubilački bombaški napad, koji su u izraelskoj luci Ashdod u nedjelju izvela dvojica pripadnika Fataha i Hamasa. Deseci izraelskih tenkova i oklopnih vozila potom su poslani na granicu Gaze i Izraela.

Prema izjavama očevidaca izraelski helikopteri viđeni su i iznad sjevernog i središnjeg dijela pojasa Gaze. Bolnice na tom području proglasile su izvanredno stanje, zahtijevajući od medicinskog osoblja da bude na raspolaganju za slučaj većeg broja palestinskih žrtava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara