Nakon ljetnog vremena došla zima: Na Platku pao snijeg

Nakon ljetnog vremena došla zima: Na Platku pao snijeg

Tekst: I.Kri.
Foto: Platak.com, Miroslav Kiš, Tea Cimas, Željko Hajdinjak (Cropix)

NAKON tjedna u kojem smo se skidali u kratke majice na ugodnih 25 stupnjeva Celzijusa došao je i ponedjeljak koji je od ranog jutra kišovit uz grmljavinske pljuskove u mnogim dijelovima lijepe naše.

Temperatura zraka se sa ugodnih 25 stupnjeva prošlog tjedna brzo spustila na prohladnih desetak danas, a praćena je i kišom te pljuskovima u mnogim dijelovima Hrvatske. U 13 sati su Sljeme i Parg-Čabar bili najhladnije mjerne postaje sa samo četiri stupnja Celzijusa, dok je najtoplije na južnom Jadranu koji, kao i ostali "hladni dio" Hrvatske nije pošteđen oblaka. Najtoplije je u bilo na otoku Visu u Komiži gdje je izmjereno 23 stupnja Celzijusa, no i tamo je pretežito oblačno. 

U četvrtak u Zagrebu 0 stupnjeva Celzijusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza vremena za ovaj tjedan kaže kako će nas ovakve vremenske prilike pratiti sve do nedjelje. Poprilično ružno izgleda najava da će minimalna temperatura u Zagrebu u četvrtak biti 0 stupnjeva Celzijusevih što znači da bi nas do kraja tjedna mogao dočekati i snježni pokrivač. Ogulin će narednih dana biti jedan od najhladnijih te se najniža temperatura u njemu od srijede neće podići sa 0.

Danas je preko Hrvatske prešla hladna fronta ciklone. Kako javljaju hrvatski meteorolozi hladna fronta je zahvatila čitavu središnju Hrvatsku, Gorski kotar, zapadnu Slavoniju i dio Like te sjevernog Jadrana. Fronta je prvo oko 10 sati zahvatila Međimurje i Zagorje, a onda se širila prema istoku.

Na Platku pao snijeg

Čitavo područje je osim jakog vjetra bilo i zahvaćeno pljuskovima, a mjestimično i jakom grmljavinom. U višim brdskim predjelima pao je i snijeg. Oko 12 sati ista fronta je došla do Istre, Kvarnera i Gorskog kotara gdje je donijela olujne udare bure, kišu i grmljavinu te tuču. U Rijeci je nevrijeme lomilo grane i ograde, a bilo je i oštećenih automobila. Uz to je i pala temperatura ispod 10 stupnjeva. Stanovnici Gorskog kotara se smrzavaju ispod 5 stupnjeva, dok je na visinama iznad 1200 metara počeo padati snijeg, pišu Crometeo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara