Nasilni livanjski nastavnik prijetio učenicima: Da imam pištolj, sve bih vas pobio!

Tekst: B.R.
Foto: Wikipedia


MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona podnijelo je kaznenu prijavu protiv 44-godišnjeg nastavnika glazbenog odgoja iz Livna Marina Tičinovića zbog fizičkog, seksualnog i verbalnog uznemiravanja učenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako prenosi bosanskohercegovačka agencija Srna, livanjska policija Tičinovića tereti da je počinio kazneno djelo bludne radnje i spolnog odnosa s djetetom, kao i kaznena djela zlostavljanja.

Glasnogovornik Uprave livanjske policije Ivica Vrdoljak novinarima je potvrdio kako se osnovano sumnja da je Tičinović kao nastavnik Osnovne škole "Fra Lovro Karaula" i područnih škola u Podhumu, Ljubunčiću i Priluci, ali i zaposlenik Muzičke škole "Franjo Vilhar" u Livnu, tijekom prošle i ove školske godine fizički, seksualno i verbalno zlostavljao učenice petog, šestog, sedmog i osmog razreda navedenih škola, i to u vrijeme održavanja nastave.

U prijavi se navodi da je Tičinović u vrijeme počinjenja djela "djevojčice dovodio u ponižavajući položaj u cilju osobnog seksualnog i emocionalnog zadovoljavanja". Prijavu protiv nastavnika Tičinovića podnijela je nekolicina roditelja kojima su se djeca požalila na postupke nastavnika. Školski odbor OŠ "Fra Lovro Karaula" Tičinovića je 25. svibnja ove godine suspendirao s radnog mjesta do okončanja istrage, no on je 27. svibnja došao u prostorije područne škole u Podhumu, ušao u učionicu sedmih razreda i verbalno napao učenike govoreći im: "Da imam poštolj, sve bih vas ubio!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?