NASTUP ANSAMBLA "IL GIARDINO ARMONICO" I GITARISTA MASSIMA FELICIJA 4. SVIBNJA

U sklopu ciklusa "Svijet glazbe" Koncertna direkcija Zagreb predstavlja talijanski ansambl stare glazbe "Il Giardino Armonico", a u Hrvatskom glazbenom zavodu gostuje poznati gitarist Massimo Felici.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 4. svibnja navečer gostuje priznati i popularni ansambl za staru glazbe "Il Giardino Armonico".

Predvođen dirigentom i flautistom Giovanniem Antoninijem, vrhunski talijanski ansambl, specijaliziran za izvođenje barokne glazbe, izvodit će djela Vivaldija, Haendela, Locatellija i Durantea. Koncert je ostvaren u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Hrvatskoj.

"Il Giardino Armonico" osnovan je u Milanu 1985. i okuplja glazbenike školovane na najznačajnijim europskim glazbenim školama, gdje su specijalizirali izvođenje na baroknim glazbalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Hrvatskom glazbenom zavodu istodobno nastupa poznati gitaristički virtuoz Massimo Felici. Zagrebačkoj publici taj će se vrhunski solist predstaviti opsežnim programom, koji obuhvaća djela E. S. de la Maze, L. Brouwera, M. Giuliania, M. Castelnuovo-Tedesca, J. J. Frobergera, A. Tansmana, E. Rautavaare i Giovannia Sollime, čija će skladba "Free Life on Earth V" upravo na hrvatskom gostovanju Massima Felicia doživjeti svoju praizvedbu!

Massimo Felici koji svira na gitari Miguela Simplicia (Barcelona, 1936.) jedan je od najpoznatijih europskih gitarista svoje generacije.

American Records? Guide za Felicia piše da je "jedan od najboljih europskih gitarista koje smo ikad čuli".

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara