NEVEN JURICA NA KONFERENCIJI EU POSVEĆENOJ RAZVOJU

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Neven Jurica u Dublinu sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji predsjednika vanjskopolitičkih odbora parlamenata zemalja članica EU, Europskog parlamenta i parlamenata zemalja kandidata za članstvo u EU, posvećenoj razvoju, doznaje se u ponedjeljak iz službenog priopćenja.

Jurica je u govoru izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska prvi puta pozvana na konferenciju predsjednika vanjskopolitičkih odbora parlamenata zemalja članica Europske unije i naglasio da je to vidljiv rezultat uspješnog približavanja Hrvatske prema punom članstvu u EU, kaže se u priopćenju.

On je ocijenio da se problemi razvoja u Europi i svijetu ne mogu odvojiti od ubrzanog pristupa razvoju Europe kao cjeline, te je u tom smislu pozdravio nedavno proširenje EU dodajući kako vjeruje da će se proces proširenja nastaviti.

"Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji ojačat će procese razvoja i stabilizacije kako u političkom tako i u gospodarskom smislu u cijeloj jugoistočnoj europskoj regiji te olakšati gospodarski rast u tom važnom dijelu Europe", istaknuo je Jurica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je, kako stoji u priopćenju Sabora, naglasio da Europa ne može biti razvijena kao cjelina ako ne obuvhati i zemlje jugoistočne Europe.

Posebice je naglasio da je Hrvatska po svim pokazateljima najstabilnija i najrazvijenija među svim zemljama u jugoistočnoj europskoj regiji.

Konferencijom, koja se nastavlja i u utorak, predsjedava predsjednik Zajedničkog odbora za vanjsku politiku irskog Parlamenta Michael Woods.

(Hina) xpp/xvk ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara