Njemački kancelar danas dolazi u posjet Beogradu

NJEMAČKI kancelar Gerhard Schroeder danas poslijepodne dolazi, kao prvi njemački kancelar nakon 18 godina, u posjet Beogradu, gdje će se susresti s najvišim dužnosnicima državne zajednice i republika Srbije i Crne Gore.

Odmah po dolasku, predviđenom za 18 sati, kancelar Schroeder sastat će se s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, a zatim sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem. Potom će njemački kancelar i predsjednik državne zajednice SCG prisustvovati osnivačkoj sjednici Savjeta za privrednu suradnju Njemačke i SCG, koji bi trebao raditi na unapređenju bilateralne suradnje dvaju zemalja.

Također, za boravka njemačkog kancelara u Beogradu bit će objavljen početak programa stipendija "Zoran Đinđić", iz kojega će biti stipendirani studenti i mladi stručnjaci iz Srbije, a kojega će financirati njemačke firme i njemačka Vlada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački kancelar je, u današnjem intervjuu beogradskoj "Politici", kazao da će u razgovorima sa dužnosnicima u Beogradu izraziti svoje ohrabrenje Srbiji i Crnoj Gori da nastave reforme na putu ka Europi, kao i da će se razgovarati o čuvanju stabilnosti u regiji, za što zajednica SCG - po njegovim riječima - ima veliku odgovornost.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara