Novi čimbenici rizika kod alergije na arašide
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BRITANSKI su stručnjaci pronašli dva nova čimbenika rizika kod alergije na kikiriki i druge arašide koja je glavni uzročnik smrti od alergije na hranu u Velikoj Britaniji, a i u Francuskoj raste broj alergičnih osoba, objavljeno je u New England Journal of Medicine.
Francuski su alergolozi podigli uzbunu zbog sve većeg broja slučajeva alergije. Očito je posrijedi sveprisutnost arašida i njihovih proizvoda u hrani i okolišu, na što upućuju i rezultati britanskoga istraživanja u bolnici sv. Marije u Londonu.
Voditelji istraživanja misle da razvoju alergija pogoduje primjena krema s kikirikijevim uljem u prve dvije godine života, ali i potrošnja sojina mlijeka - koje posebno vole roditelji vegetarijanci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je razlog više da se pažljivo čitaju deklaracije pri kupovini hrane i kozmetike, upozoravaju stručnjaci.
Francuski su alergolozi podigli uzbunu zbog sve većeg broja slučajeva alergije. Očito je posrijedi sveprisutnost arašida i njihovih proizvoda u hrani i okolišu, na što upućuju i rezultati britanskoga istraživanja u bolnici sv. Marije u Londonu.
Voditelji istraživanja misle da razvoju alergija pogoduje primjena krema s kikirikijevim uljem u prve dvije godine života, ali i potrošnja sojina mlijeka - koje posebno vole roditelji vegetarijanci.
To je razlog više da se pažljivo čitaju deklaracije pri kupovini hrane i kozmetike, upozoravaju stručnjaci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati