54.158.152.80 US
 

Novi čimbenici rizika kod alergije na arašide

Piše:
ponedjeljak, 31.3.2003. 14:07
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

BRITANSKI su stručnjaci pronašli dva nova čimbenika rizika kod alergije na kikiriki i druge arašide koja je glavni uzročnik smrti od alergije na hranu u Velikoj Britaniji, a i u Francuskoj raste broj alergičnih osoba, objavljeno je u New England Journal of Medicine.

Francuski su alergolozi podigli uzbunu zbog sve većeg broja slučajeva alergije. Očito je posrijedi sveprisutnost arašida i njihovih proizvoda u hrani i okolišu, na što upućuju i rezultati britanskoga istraživanja u bolnici sv. Marije u Londonu.

Voditelji istraživanja misle da razvoju alergija pogoduje primjena krema s kikirikijevim uljem u prve dvije godine života, ali i potrošnja sojina mlijeka - koje posebno vole roditelji vegetarijanci.

To je razlog više da se pažljivo čitaju deklaracije pri kupovini hrane i kozmetike, upozoravaju stručnjaci.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije