novinar Hrvatskog katoličkog radija domagoj pejić dopješačio u ljubljanu na putu za rim

Novinar Hrvatskog katoličkog radija i nositelj projekta "Tisuću kilometara za Papu" Domagoj Pejić propješačio je prvih 150 kilometara na putu u Rim, gdje Papi namjerava čestitati 84. rođendan, te je stigao u Ljubljanu, priopćio je danas Hrvatski katolički radio.

Pejić je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo da put za sada ide prema planu, a da većih teškoća nema. Dolazak u Ljubljanu puno mi znači jer je na psihološkom planu jedan dio puta već iza mene, rekao je Pejić koji je u Ljubljanu stigao kasno sinoć.

U Rim je krenuo pješice u subotu, 17. travnja, a tamo namjerava stići 17. svibnja, te 19. svibnja Papi osobno čestitati 84. rođendan. Govoreći o razlozima pohoda, Pejić je rekao kako je to zahvala Papi za sve što je učinio za hrvatski narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor Radio Ognjišta velečasni Franci Trstenjak poželio je Pejiću sve najbolje na njegovu putu i da u Rim dođe živ i zdrav te da Papi prenese pozdrave slovenskoga naroda i ljubljanskoga biskupa Alojza Urana, koji je Pejića primio u biskupijskom zavodu u jutarnjim satima.

Tijekom današnjeg dana Pejić bi trebao prijeći 26 kilometara do Vrhnika, a dalje će se kretati smjerom prema Ajdovščini i graničnom prijelazu Nova Gorica. Kroz Italiju će se kretati smjerom; Chioggia - Ravenna - Cesena - Perugia - Roma.

(Hina) xpp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara