Novska obilježava 9. obljetnicu "Bljeska"

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenobilježjem poginulima u Domovinskome ratu te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća danas je u Novskoj započelo obilježavanje 9. obljetnice vojnoredarstvene akcije "Bljesak", u kojoj su oslobođena istočna naselja Novske i Jasenovac. L

O samoj akciji i njezinu značenju za Novsku govorili su predsjednik Gradskoga vijeća Novske Zlatko Preksavec te gradonačelnik Antun Vidaković, dok je o vojnom aspektu govorio stožerni brigadir Rozario Rozga, prvi zapovjednik 125. brigade Hrvatske vojske Novska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neposredno nakon sjednice u Likovnoj galeriji Otvorenog učilišta otvorena je izložba skulptura "Davanje praznini", autora Željka Selenića. Tijekom sutrašnjeg dana obilježavanje 9. obljetnice "Bljeska" u Novskoj bit će nastavljeno sportskim aktivnostima. U Pakracu 9. obljetnica "Bljeska" bit će obilježena humanitarnim malonogometnim turnirom s kojega su sredstva namijenjena kupnji mamografa za pakračku bolnicu, a ujutro 1. svibnja supermaraton, pod geslom "Ne zaboravimo branitelje", od Pakraca preko Novske do Okučana trčat će Duško Štrbac, dragovoljac i invalid Domovinskog rata.

(Hina) xzs yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara