O njemačkoj pomoći u obnovi kuća u lici i banovini

Stalni zamjenik njemačkog veleposlanika dr. Laurids Holscher posjetio je danas neka mjesta u Lici i na širem području Banovine kako bi se upoznao s projektom obnove koji već četvrtu godinu financira nevladina humanitarna organizacija Adra Njemačka Adra Hrvatska, a dosad je u obnovu kuća više od 600 povratničkih obitelji, većinom srpskih i za nužne potrepštine u obliku zimskih paketa, izdvojila oko 2,1 milijuna eura. L

"Ono što sam vidio pomalo je deprimirajuće jer ljudima je zaista potrebna ovakva pomoć koju pruža Adra, i gotovo sam siguran da će njemačka vlada i nastaviti financirati takve projekte", rekao je nakon obilaska Adrinog projekta u Krnjaku, Topuskom, Homoljcu i Vrhovinama dr. Holscher.

Direktor Adre Hrvatska Tihomir Lipohar rekao je da je riječ o obliku pomoći koja je ljudima nužna i zato je zadatak Adre da povratničkim obiteljima, čije su kuće oštećene, osigura krov na glavom, te da kroz projekte zimske pomoći pomogne u ovim zimskim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Adra je u 2003. godini popravila 120 kuća, a toliko kuća planira obnoviti i ove godine, kao i početi s projektima obnove gospodarstva. Što se pak tiče zimske pomoći, nju je primilo oko tisuću osoba i ona se sastoji od hrane i drugih potrepština, te po tri prostorna metra ogrjevnog drveta, istaknuo je Lipohar.

Zamjenik veleposlanika SR Njemačke u Hrvatskoj dr. Holscher susreo se u Vrhovinama i s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Vrhovina, Saborskog i Udbine, te Crvenog križa grada Otočca.

(Hina) kp vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara