Obitelji otetih Talijana organiziraju prosvjed na zahtjev iračkih otmičara

Obitelji trojice Talijana otetih u Iraku organizirat će 29. travnja u Rimu prosvjed, kako su to zatražili irački otmičari. L

Prosvjedna će se povorka kretati od Anđeoske tvrđave do Trga svetog Petra, objavili su u utorak talijanski mediji, prenoseći odluku organizatora prosvjeda.

Obitelji trojice otetih Talijana izjavili su da to neće biti prosvjed protiv talijanske vlade, nego prosvjed za mir u Iraku.

Irački su otmičari preko videosnimke, koju je jučer emitirala televizijska postaja Al Arabija, poručili kako za oslobađanje otetih traže od Talijana da organiziraju prosvjede protiv talijanske vlade i rata u Iraku. Na videozapisu, koji talijanski stručnjaci pomno analiziraju, vide se oteti Talijani s bradama, u arapskim odijelima, kako jedu arapsku hranu.

Večeras je neimenovani izvor iz talijanske tajne službe upozorio da otmičari jako dobro poznaju talijanske unutarnje političke prilike, što bi moglo značiti da u Italiji imaju svoje ljude.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zelena brigada", kako sebe nazivaju otmičari, postavila je ultimatum koji je emitirala zajedno s fotografijama trojice Talijana koji su oteti prije 15 dana, dok je četvrti među njima ubijen 14. ožujka. Od Talijana se traži da u roku od pet dana u Rimu organiziraju veliki skup protiv Berlusconijeve vlade, inače će svi oteti biti ubijeni.

Osim zadovoljstva što su oteti Salvatore Stefio, Umberto Cupertino i Maurizio Agliana živi, njihove obitelji strahuju za njihovu sudbinu pa su odlučili organizirati prosvjed 29. travnja.

Političari pak, i iz vladajućih i oporbenih stranaka, jedinstveni su u stajalištu da ne treba popuštati ucjenama otmičara.

(Hina) xst ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara