Održana sjednica povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga

NA DANAŠNJOJ redovitoj sjednici Vladina Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga zaključeno je kako što prije treba donijeti Pravilnik o uvjetima i standardima organiziranja "ravepartya" i sličnih javnih priredbi s obzirom na porast zlouporabe opojnih droga na takvim manifestacijama, priopćilo je danas Vladino Povjerenstvo.

Vladin ured za zlouporabu droga nedavno je upozorio na velik porast uživalaca sintetičkih droga, posebice ecstasya, od kojega je prošle godine kod nas prvi put umrlo troje ljudi. Policija je tijekom 2002. zaplijenila 110.632 tablete te droge, što je čak 752,6 posto više nego godinu ranije i govori o njezinoj širokoj dostupnosti na tržištu.

Na današnjoj sjednici, koja je održana pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade i predsjednika Povjerenstva Gorana Granića, predstavljena su i izvješća nadležnih ministarstava o provedenim mjerama predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Također je predstavljen niz mjera za prevenciju i borbu protiv ovisnosti unutar kaznenog sustava, prijedlozi mjera za testiranje vozača u prometu, te izvješće o uspješno provedenom Danu borbe protiv ovisnosti u školama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi POvjerenstva zaključili su da je potreban što snažniji angažman studentskih udruga u borbi protiv ovisnosti i zlouporabe opojnih droga među studentskom populacijom.

Predstojnik Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga dr. Ante Barbir izvijestio je članove Povjerenstva o izvršenju mjera Nacionalnog programa suzbijanja zlouporabe opojnih droga za prvih šest mjeseci ove godine, te se pritom osvrnuo na mjere planirane u idućem razdoblju.

(Hina) pp/ntk mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara