54.81.183.183 US
 

Osijek: Imenovan Nadzorni odbor PPK Valpovo

Piše:
četvrtak, 6.5.2004. 15:30
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

TRGOVAČKI sud u Osijeku, na temelju prijedloga Hrvatskog fonda za privatizaciju, imenovao je nove članove Nadzornog odbora PPK Valpovo Tomislava Ivića (bivšeg valpovačkog gradonačelnika, sadašnjeg državnog tajnika u ministarstvu branitelja), Zdravka Turčinovića (glavnog sindikalnog povjerenika) i Boženu Mesec (tajnicu Hrvatskog fonda za privatizaciju), priopćili su iz PPK Valpovo.

Njihov mandat, prema rješenju Trgovačkog suda, traje do redovitog imenovanja Nadzornog odbora na skupštini društva.

U priopćenju, koje je potpisao Vladimir Vazdar, stručni suradnik za odnose s javnošću, istaknuto je kako je takva odluka donesena nakon što su, u skladu s kupoprodajnim ugovorom između Hrvatskog fonda za privatizaciju i tvrtke Novocommerce d.o.o.(vlasništvo Ive Brzice), dogovoreni uvjeti prodaje 42 posto paketa dionica te osječke tvrtke fondu.

Svi članovi bivšeg Nadzornog odbora, koje je imenovao Novoccomerc d.o.o., dali su neopozive ostavke .

Također je priopćeno da je u Zagrebu održana i prva sjednica Nadzornog odbora, na kojoj su novi članovi Nadzornog odbora obaviješteni o trenutačnom financijskom stanju tvrtke. Zdravko Turčinović, glavni sindikalni povjerenik i član Nadzornog odbora, na Hinin upit odgovorio je da je "predočena situacija teška i zamršena".

Prije desetak dana Trgovački sud upisao je u registar i nove članove Uprave - Branka Srakića, predsjednika Uprave, (bivšeg predsjednika Stožera za obranu PPK Valpovo) i Lidiju Rešetar, zaposlenicu PPK Valpovo na financijskim poslovima. Nadzorni odbor dao je suglasnost na odluku nove Uprave o imenovanju Stanislava Miloševića, dosadašnjeg rukovoditelja ratarskih profitnih centara u Valpovu i Brođancima, za trećeg člana Uprave.

Također su na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora PPK Valpovo u Zagrebu razriješeni dosadašnji i imenovani novi direktori u kćerinskim društvima koncerna. Direktor Žitoprerade je Đuro Petnjarić, Koplasta Zdravko Birovljević, Reprocentra Zlatko Salaški, Klaonice Damir Balentić i Poljoprivrede Marija Dandić. Prema odluci Nadzornog odbora, od početka lipnja svi poslovi Klaonice bit će preneseni na novoizgrađenu mesnu industriju - Profitni centar Valvitu.

Zdravko Turčinović za Hinu je rekao da će se redovna skupština društva održati do rujna.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije