54.159.85.193 US
 

Osijek: Smijenjen v.d. ravnatelj bolnice, imenovana v.d. ravnateljica

Piše:
ponedjeljak, 1.3.2004. 15:49
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

UPRAVNO vijeće Kliničke bolnice Osijek (KBO) na današnjoj je sjednici, sazvanoj po hitnom postupku, jednoglasno razriješilo dužnosti dosadašnjeg v.d. ravnatelja bolnice dr. Dubravka Habeka, a za novu vršiteljicu dužnosti jednoglasno je imenovana dr. Silva Butković-Soldo, predstojnica Klinike za neurologiju te bolnice.

Obrazlažući odluku, predsjednik Upravnog vijeća dr. Vladimir Šišljagić rekao je da je, uvidom u financijsko izvješće o prošlogodišnjem poslovanju KBO-a, utvrđen "neopravdan gubitak od 43,8 milijuna kuna" te da je zdravstvena kontrola Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) utvrdila niz nepravilnosti u poslovanju, a što su, kako je rekao, zakonski razlozi za razrješenje ravnatelja i prije isteka njegova mandata.

U pismenom očitovanju Habek je zatražio od Upravnog vijeća da ga razriješi "iz osobnih i moralnih razloga", ali je odbacio tvrdnje da se radilo o neopravdanom gubitku od 43,8 milijuna kuna, ocijenivši da je riječ o "manjku prihoda nad rashodima", koji je u 2002. godini iznosio 104 milijuna kuna.

Ustvrdio je da je HZZO-u upućeno očitovanje o nalazima zdravstvene kontrole iz kojega proizlazi da je većina navoda, na temelju kojih je kontrola provedena, posljedica anonimne dojave te da su neosnovani i netočni, ali da Upravno vijeće do danas nije raspravljalo o nalazu inspekcijskog nadzora HZZO-a, niti o očitovanju KBO-a na zaključke inspekcije.

Habek je za v.d. ravnatelja imenovan u ožujku prošle godine, nakon što je tadašnji saziv Upravnog vijeća razriješio dužnosti tadašnjeg ravnatelja dr. Aleksandra Včeva, a vijeće je danas najavilo da će novi ravnatelj biti imenovan putem natječaja, koji će se raspisati nakon što Vlada bude dala suglasnost na novi statut KBO-a.

Šišljagić je napomenuo kako je vijeće zatražilo da nadzor nad poslovanjem bolnice obave Državna revizija i Ministarstvo financija te da današnja odluka o razrješenju v.d. ravnatelja ne oslobođa odgovornosti i druge pojedince, ako bi se daljnjim nadzorom utvrdile nepravilnosti.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije