Osijek: Stranke koalicije podupiru župana Bognara

PREDSJEDNIK osječkobaranjskoga SDP-a Željko Malević izjavio je danas u Osijeku da su stranke vladajuće županijske koalicije (SDP, LS, HSS i HSLS) na nedavnom sastanku zaključile kako podupiru župana Ladislava Bognara (SDP) i opstanak vladajuće koalicije u toj županiji.

Klub vijećnika HDZ-a pokrenuo je postupak glasovanja o povjerenju županu Bognaru zbog, kako drži, kršenja odluka Skupštine i protustatutarnog ponašanja u vezi s poslovanjem osječke Slobodne zone, o čemu će se glasovati na tematskoj sjednici Skupštine, zakazanoj za petak, 20. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa županom Bognarom Malević je ustvrdio kako stranke koalicije ´s indignacijom odbacuju sve špekulacije oko eventualnih iskakanja iz koalicijskog dogovora´ te da podupiru i izglasavanje županijskoga proračuna. Ocijenio je kako je takvo stajalište izraz odgovornosti prema biračima, koji su koaliciji dali većinsko povjerenje te da koalicija neće dopustiti ´da se manipulacijama i lažima dovodi u pitanje dignitet vlasti i birača koji su ju izabrali´.

Župan Bognar odbacio je medijske špekulacije po kojima je on najavio čistku i smjenjivanje HDZ-ovih kadrova u županijskim ustanovama i tvrtkama kazavši kako će se smijeniti ´oni kadrovi koji rade loše, stvaraju gubitke i nesolidno posluju´. Dodao je da su HDZ-ovi skupštinski vijećnici u prijedlogu za glasovanje o povjerenju iznijeli niz neistina, ocijenivši to ´neodgovornim ponašanjem´. Izrazio je nadu da će prestati djelovanje onih ´koji ovu županiju žele zadržati kao područje bezakonja i političkih intriga´ te da će se to područje okrenuti razvoju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara