Osijek: Tijekom vikenda sedam alkoholiziranih vozača

TIJEKOM regionalne akcije suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u prometu i utjecaja opojnih droga, koju su tijekom vikenda proveli djelatnici osječkobaranjske Policijske uprave, zatečeno je sedam vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, dok ni kod jednog vozača nije utvrđena prisutnost opojnih droga u organizmu, izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska.

Tijekom akcije proveden je nadzor nad 591 vozačem, ukupno je utvrđeno 40 prekršaja, a 10 vozača i četiri vozila isključeni su iz prometa.

Od sedam vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola najviše - 3, ih je bilo u dobi od 18 do 24 godine, a nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je i kod jednog putnika na prednjem sjedištu vozila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uporabom uređaja za otkrivanje prisutnosti opojnih droga u organizmu obavljeno je ispitivanje nad 10 vozača, kod kojih nije utvrđeno korištenje opojnih droga.

S najvećom koncentracijom alkohola u krvi od 1,29 grama (po kilogramu tjelesne težine) zatečen je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Podgorača, koji je, navode u policiji, do sada 21 put evidentiran zbog prometnih prekršaja, od čega tri puta zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara