Osijek: Uskoro završetak fontane prijateljstva Osijeka i Pečuha

U OSJEČKOM Perivoju kralja Petra Krešimira IV završava se fontana koja će predstavljati simbol prijateljstva Hrvatske i Mađarske, odnosno gradova Osijeka i Pečuha, dugogodišnjih gradova prijatelja.

Na fontani, okruglog oblika s promjerom od pet metara, zeleno-plave boje, nalazit će se grbovi Osijeka i Pečuha. U sredini fontane bit će postavljenja skulptura poznatog mađarskog akademskog kipara Gyorgyja Furtosa, a prikazivat će stiliziranu hrvatsku i mađarsku zastavu.

Prema riječima Danijele Lovoković, pročelnice gradskog Upravnog odjela za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša, fontanu je darovala svjetski poznata keramička tvrtka Zsolnay u dogovoru s mađarskim gradom Pečuhom. Radovi će stajati oko milijun kuna, od kojih će 600.000 financirati Osijek, a ostalo Pečuh.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fontana se postavlja u jednom od najstarijih osječkih parkova koji se nalazi u središtu grada. Samo u osnovne radove koji uključuju dovođenje struje i vode, te postavljanje betonske konstrukcije, instalaciju rasvjete i videonazor utrošeno je oko 350 tisuća kuna.

Završetak radova i svečanost otvaranja predviđen je za sljedeći tjedan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara