OSNOVANA HRVATSKA SEKCIJA FRANKOFONSKIH NOVINARA

U Novinarskom domu u Zagrebu održana je osnivačka skupština hrvatske sekcije Međunarodne unije frankofonskih novinara, koja će djelovati u okvirima Hrvatskog novinarskog društva.

Svrha je sekcije "promicanje i širenje poznavanja francuskog jezika i frankofonskih kultura među hrvatskim novinarima i ostalim medijskim djelatnicima na vrijednosnim načelima multikulturalizma", kaže se statutu prihvaćenom na osnivačkoj skupštini.

Sekcija će raditi na poticanju pluralizma u hrvatskom medijskom prostoru, jačanju međunarodnih veza i suradnje sa zemljama francuskog govornog područja te poticati i organizirati razne oblike stručno-profesionalnog obrazovanja i usavršavanja novinara te drugih medijskih djelatnika, istaknuto je na osnivačkoj skupštini.

Za predsjednicu sekcije izabrana je Silvija Luks, urednica na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međunarodna unija frankofonskih medija (UPF) sa sjedištem u Parizu nevladina je organizacija priznata od UNESCO-a i ima status pridružene međunarodne nevladine organizacije pri Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Okuplja više od 3000 članova u 125 zemalja svijeta. Iz Hrvatske je tijekom posljednje dvije godine u individualno članstvo primljeno devetero novinara, što je bilo dovoljno i za osnivanje hrvatske sekcije UPF-a u Zagrebu.

Po iskazanom interesu, smatraju osnivači, sekcija bi se uskoro mogla proširiti na više desetaka članova.

(Hina) xpp ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara