54.81.232.54 US
 

Ostvarivši prvu dobit nakon 13 godina, Đuro Đaković Holding d.d. preokrenuo negativni trend poslovanja

Piše:
petak, 9.4.2004. 14:20
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U PROSTORIJAMA Hrvatske udruge poslodavaca, Pavla Hatza 12, u skladu s Pravilima Kotacije javnih dioničkih društava Varaždinske burze predstavljeni su konsolidirani financijski rezultati Đuro Đaković Holdinga d.d. za 2003. godinu.

Provedbom plana sanacije i restrukturiranja grupacije «Đuro Đaković» vlastitim snagama, Đuro Đaković Holding d.d. ostvario je prvu dobit nakon 13 godina.

Mjere restrukturiranja očitovale su se kroz smanjivanje broja podružnica: prodajom, preustrojem ili provedbom stečajnog postupka. Paralelno sa racionalizacijom poslovanja izrađen je Elaborat o vlasničkom restrukturiranju Holdinga d.d.

U protekle dvije godine uspjelo se, oslanjanjem na vlastite snage, preokrenuti trend poslovanja koji je rezultirao ostvarenom dobiti od 0,5 milijuna kuna.

Za 2004. godinu ugovoreni poslovi u iznosu 678 milijuna kuna, još 97 milijuna pred ugovaranjem

Početkom 2004. godine sklopljeni su važni ugovori sa Hrvatskim željeznicama (HŽ), Hrvatskim Autocestama (HAC) a regulirani su i odnosi po Ugovoru s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske (MORH). Društva Grupacije Đuro Đaković za 2004.g. imaju ugovorenih poslova u iznosu 678 milijuna kuna, a pred ugovaranjem 97 milijuna kuna. Ugovoreni poslovi u 2004.g. realiziraju se prema planu.

Snažan rast produktivnosti i nova zapošljavanja

Navedene poslovne aktivnosti rezultirale su ukupnim prihodima od 680 milijuna kuna te ostvarenom dobiti od 0,5 milijuna kuna. U poslovnom sustavu Đuro Đaković Holdinga d.d. s 2.222 zaposlenih prosječna plaća u 2003. godini porasla je 8,8% te iznosi 3.183 kune uz snažan porast produktivnosti od 25% koliko je porasla prodaja po zaposleniku.

«Očekujemo daljnji rast zaposlenosti kroz popunjavanje postojećih kapaciteta» rekao je
Dragan Marčinko, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga d.d.

«U idućem razdoblju cilj nam je daljnji rast zaposlenosti kroz popunjavanje postojećih kapaciteta. Vlasničkim restrukturiranjem očekujemo očuvanje interesa kapitala, pokretanje razvoja i  jačanje tržišne pozicije društava kćeri, kako bi ih učinili konkurentnijima i interesantnijima za potencijalne investitore.
Od Vlade RH kao glavnog dioničara očekujemo da u što kraćem roku razmotri predloženi Elaborat o vlasničkom restrukturiranju i prijedlog Ministarstva financija vezan za Županjsku banku u stečaju d.d. te donese potrebne odluke kako bi se na skupštini dioničara u srpnju ove godine moglo provesti očekivano vlasničko restrukturiranje.» istaknuo je Dragan Marčinko, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga d.d..

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije