Otvorena fotoizložba Vesne Božanić Serdar

U galeriji Fotokluba Spliti sinoć je otvorena izložba fotografija "Iz Indije s ljubavlju" novinarke i fotoreporterke Vesne Božanić Serdar, splitske dopisnice Novog lista.

Vesni Božanić Serdar fotografski je aparat dio radne opreme, pa je svoju naviku gledanja kroz tražilo prenijela i u snimke nastale za boravka na Indijskom poluotoku. Otuda u njima kvalitetne reportažne slike - poštivanje kadra, uz zagovaranje nenametljive estetike te funkcioniranja niza kao skladne cjeline koja pristaje ispričati priču, rekla je između ostalog predstavjajući autoricu i njezino djelo likovna kritičarka Jasna Gluić.

Autorica je, osim u Novom listu, fotografije objavljivala i u mnogim dnevnicima, tjednicima, stručnim časopisima (Oris, Grafika...) a nije joj nepoznato ni televizijsko i filmsko stvaralaštvo. I na svojim indijskim fotografijama uvijek se fokusira na svakodneven životne scene držeći kako su upravo ljudi oni koji jednu zemlju čine prekrasnom i enigmatičnom. Svojoj kameri dodijelila je ulogu neprimjetnog svjedoka koji dopušta prizorima da sami progovore, a upravo nenametljivost kamere učinila je prizore prisnima, rekla je kritičarka Gluić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na četrdesetak fotografija autorica prikazuje motive indijske svakidašnjice kao zaokruženi fotoesej o Indiji.

(Hina) ydstr xvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara