54.80.183.100 US
 

Otvorena izložba dječjih radova "Pametna glava štiti svoju kožu"

Piše:
utorak, 7.6.2005. 16:11
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U HRVATSKOM školskom muzeju u Zagrebu u suradnji Laboratorija Vichy, Hrvatskoga dermatovenorološkog društva, Hrvatske lige protiv raka, Hrvatskoga farmaceutskog društva i Društva "Naša djeca" svečano je otvorena izložba dječjih likovnih radova na temu zaštite od sunca.

Na natječaj "Pametna glava štiti svoju kožu" pristiglo je 346 radova. Dvanaest sudionika natječaja nagrađeno je za najbolja likovna ostvarenja - Lucija Vujnović, Ružica Vukadin i Ivana Vetma iz Splita, Lovro Sobotinčić, Luka Šimoković, Andreja Nasić, Borna Žugić, Adriana Gudač, Dragana Đekić, Jana Uzelac i Dora Mirt iz Rijeke i Iva Kratofil iz Zagreba.

Na izložbi su prisustvovali i učenici osnovne škole Josip Juraj Strossmayer kojima je prikazana predstava "Škola o suncu". Svrha toga vrijednog projekta je edukacija učitelja, a putem njih i djece i roditelja, o prevenciji od štetnih utjecaja sunca, ukljućno raka kože, koje je danas sve veća prijetnja zdravlju kože.

Predstavnici tvrtke Vichy otkrili su dobrotvorni karakter izložbe svojom donacijom za znanstvena istraživanja u vrijednosti 15.000 kn Odjelu za solidne tumore Klinike za pediatriju Klinike za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj ulici. Svim građanima Zagreba omogućen je slobodan ulaz na Izložbu uz nadu da će, ovisno o svojim željama i mogućnostima, i oni donirati iznos koji će biti pribrojen sredstvima za Kliniku za dječje bolesti.

Na svečanom otvorenju goste su pozdravili Monika Nowak, generalna direktorica LOréal Active Cosmetics za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, prim. dr. sci. Aida Pašić, dr.med., spec. derm. iz Hrvatskoga dermatovenerološkog društva, prof. dr. sci. Jasna Lipozenčić, dr.med., spec. derm. predstojnica Klinike za kožne bolesti Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu, prof. dr. sci. Ivo Mlinarić, dr. med. dopredsjednik Hrvatske lige protiv raka, doc. dr. sci. Maja Jakševac-Mikša, mr. pharm. iz Hrvatskoga farmaceutskog društva, mr. sci. Karmen Voda direktorica za stručno-znanstvenu komunikaciju Laboratorija Vichy, Edita Bošković predsjednica Društva "Naša djeca" te ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Elizabeta Serdar.

 

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije